OSTEOPATHIE

Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Osteopathie is een manuele geneeswijze, net zoals chiropractie en manuele therapie. Osteopathie onderscheidt zich binnen deze groep, doordat het te behandelen gebied niet alleen gericht is op het bewegingsapparaat, de spieren en gewrichten, maar zich ook uitstrekt tot de organen van borst en buikholte en de schedel. 

Osteopathie heeft het zelfgenezende vermogen van de mens als uitgangspunt. Het menselijk lichaam probeert van nature voortdurend ideaal in balans te zijn. Als deze balans wordt verstoord, dan ontstaan er blokkades in het lichaam, die tot klachten of ziekte kunnen leiden. Een osteopaat ziet en voelt deze fysieke blokkades en brengt deze weer in beweging. Door middel van zachte mobilisaties of wat stevigere manipulaties wordt de beweeglijkheid van weefsels, gewrichten en/of organen hersteld. Vaak worden hierbij ook dieper gelegen oorzaken gevonden. Het zelfhelende vermogen wordt geactiveerd en geoptimaliseerd, waardoor de balans tussen lichaam en geest terugkomt. 

Door het weer beweeglijk maken van weefsels, gewrichten en/of organen worden met osteopathie onbewuste verdedigingsmechanieken, obstakels en verkrampingen van het lichaam opgespoord en bewust gemaakt. Daardoor komen de vaak dieper gelegen oorzaken aan het licht. 

Een osteopaat werkt vaak samen met fysiotherapeuten, natuurgeneeskundigen en psychologen.

Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen schouderpijn

Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Tel   :  06 – 488 655 83

Mail : dolf.terlingen@gmail.com

Hart van Zutphen, IJsselkade 8, 7201 HB  Zutphen