Toelichting behandeling

Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Een osteopathisch behandeltraject bestaat gemiddeld uit 2 – 4 consulten met tussenpozen van 1 à 2 weken. Deze zijn nodig om het lichaam de tijd te geven om de activatie van het herstel te verwerken. Bij chronische klachten is de behandeltijd mogelijk langer. 

Een eerste osteopathische behandeling bestaat uit een uitgebreid intakegesprek, een onderzoek en de start van de behandeling. Tijdens het gesprek worden de voornaamste lichamelijke klachten, eventuele emotionele problemen, het voedingspatroon, het gebruik van medicijnen en andere middelen geïnventariseerd. Vervolgens ga ik op zoek naar de plek(ken) van de disbalans in het skelet (de gewrichten en spieren), de organen (en ook de vliezen waar ze een relatie mee hebben) en de schedel. Het hele lichaam is namelijk door middel van bindweefsel, zenuwen en bloedvaten met elkaar verbonden. Als de bewegelijkheid ergens in het lichaam om wat voor reden dan ook verstoord is, kan dit namelijk op die plek óf op andere plaatsen klachten geven.

Voor de gewrichten kan de osteopaat kiezen uit zachte bewegingstechnieken of wat steviger manipuleren. Het behandelen van organen gebeurt uiterst subtiel en vrijwel pijnloos. Door deze technieken worden blokkades opgeheven, zodat het zelfgenezend vermogen weer wordt geactiveerd. Vrijwel altijd worden er leefstijladviezen meegegeven.

De osteopaat kan tijdens een korte (gratis) intake vooraf vaak een goede inschatting van het succesvol inzetten van osteopathie maken. Als hij een andere behandelwijze geschikter vindt, dan zal hij dit zeker adviseren.

Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Tel   :  06 – 488 655 83

Mail : dolf.terlingen@gmail.com

Hart van Zutphen, IJsselkade 8, 7201 HB  Zutphen